Kavitációs kezelés hatásmechanizmusa - működése

A kavitációs zsírbontás egy olyan non-invazív (vágás, szúrás nélküli) beavatkozás, melynek során nagy teljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület zsírsejtjein belül, a több fázisú behatás révén folyékonnyá alakul a zsír, amely számos egyéb bomlástermékekkel együtt a nyirokrendszeren át, a kiválasztó szervekhez kerülnek, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt eltávoznak a szervezetből.

Az elhízás és a cellulit kialakulása során a bőr alatti zsírsejtek zsírtartalma megnő, a képlékeny zsírsejtek típusa gömbsejt és óriási mennyiségben képesek zsírt raktározni. A zsírleszívás esetén ezeket  a zsírsejteket távolítják el. Fogyókúránál viszont a zsírsejt maga nem távozik a szervezetből, hanem csak a tartalma csökken - viszont itt fennáll a visszahízás veszélye.

Ennek a módszernek az alkalmazásával a zsírleszívás hatékonyságával, de annak veszélyei és kényelmetlenségei, műtét nélkül lehet a bőr alatti zsírszövetet formálni, csökkenteni. A csapdába esett zsír elfolyósodik, és a kavitációként ismert fizikai jelenség lép fel. Az elfolyósított zsír a vizelettel ürül, erre rásegít a nyirokdrenázs és a drenázs masszázs. A kavitáció során a zsírsejteket roncsoljuk, azaz csökkentjük számukat, ezért a jojó hatás fellépése nem okoz gondot.

Az ultrahangos kavitációs technológia megbízható. Nemtől függetlenül mindenki kaphat ilyen kezelést. Látható eredményeket hoz, formálja az alakot és csökkenti a cellulitot 2-4 héttel később.

A zsírsejtek száma születésünkkor adott és nem növekszik - az úgynevezett kavitációs zsírbontással a megsemmisített zsírsejtek helyett a kezelt területeken újak nem tudnak létrejönni. Öröm, hogy csökken a visszahízás esélye, de a módszerhez folyamodóknak - elsősorban a normál testalkatúaknak, de helyenként zavaró párnácskákkal rendelkezőknek, és az enyhén túlsúlyosoknak - a továbbiakban ettől még ügyelniük kell a súlyukra.

A kavitációs ultrahang, amely az utolsó generáció a testformáló készülékek csoportjában akár már véglegesen is eltüntetheti testünk egyes tájairól a zsírpárnákat, csökkenti a sokak életét keserítő cellulitiszt, javítja a testkontúrt. Az emberek többsége ma gyors és ha lehet, végleges eredményt akar s ezt az igényt ma már plasztikai sebészek nélkül sem lehetetlen kielégíteni.